ENQUIRE NOW

Secure your VIP inspection of the project gallery




By clicking submit, you agree to your personal information being collected, held used and disclosed by us in accordance with our "Privacy Policy" Subject to DA approval.

DISPLAY GALLERY
COMING SOON

To book a viewing please call
or enquire above

1800 705 711

THE VISION

‘THE STRATEGY FOR THE INTERIORS OF THE APARTMENTS WILL REVEAL AS MUCH OF THE ORIGINAL STRUCTURE AS POSSIBLE’

BRIAN BASS, director
POPOVBASS

The PopovBass vision has been to put the architectural marks of the warehouse’s heritage front and centre – from the high ceilings and exposed brickwork to the original timber beams, joists and columns. Large warehouse timber windows cast light into every corner of the apartments.

As you would expect from a prominent heritage warehouse building, the existing structure is simple and robust. A brick skin wraps a repetitive timber post and beam structure. This simplicity is embellished with various layers of detail. The brick façade has corbels, recesses, decorative elements and signage. The windows are broken up into smaller panes that add another finer grain to the composition.

THE
PENTHOUSES

The strategy for the interiors of the apartments will reveal as much of the original structure as possible and then insert the precious (tea) boxes in an abstract way into the space.

The new elements of the façade, the canopy and the roof screens, will reference the grid of the windowpanes below but be configured in a playful composition. The windows will be enhanced with the reflective panel here and there to catch the light and give a hint to the outside world with intervention within. This combined with the façade elements will catch and diffract the light of both day and night. These elements will gradually evaporate into the sky. The intent is to blur the boundary between building and sky so that the parapet of the heritage brick building retains its primacy.

The strategy for the interiors of the apartments will reveal as much of the original structure as possible and then insert the precious (tea) boxes in an abstract way into the space. These insertions will divide the space and contain the service areas of bathrooms and kitchens. The insertions will be polished and refined elements, deliberately contrasting with the roughness of the existing structure.

Even the layout of the apartments has been inspired by the history of the building, a nod to the roaring trade that once operated out of the warehouse. The penthouse extension at the top of the building continues the theme, sending the rhythms of window, brick and timber towards a vanishing point in the sky – weaving a distinctive new addition into the charming Surry Hills skyline.

ENQUIRE NOW

Secure your VIP inspection of the project gallery




By clicking submit, you agree to your personal information being collected, held used and disclosed by us in accordance with our "Privacy Policy" Subject to DA approval.

DISPLAY GALLERY
COMING SOON

To book a viewing please call or enquire above

1800 705 711